כמו בכל שבועת ד"ר מאיה רוזמן מנפצת לנו בתוכניתה ב-103FM עוד מיתוס, והפעם: האם פיתה קלה באמת דיאטטית, ועוזרת לנו לחסוך קלוריות? לא בהכרח. לדברי רוזמן, ההבדל בכמות הקלוריות בין מאה גרם של פיתה רגילה מקמח מלא לפיתה הקלה אינו משמעותי בכלל, ויש סיכוי סביר שמקורו בטווח הטעות של המעבדות בזמן בדיקת הערך הקלורי. היא הוסיפה כי "גם כשמדובר ברשימת הרכיבים, אין הבדל".

מונע קורונה? אלה ההשפעות הקשות של ויטמין D על הגוף

אם כך, מה הופך את הפיתה לקלה? המשקל שלה. הפיתה הקלה אמורה להיות דקה יותר, או קטנה יותר, ולשקול 50 גרם. "אם רוצים, אפשר לאכול חצי פיתה רגילה במקום פיתה קלה, ללא הבדל כלשהו בתחושת השובע", הסבירה התזונאית.

עוד אמרה: "אין הבדל גדול מבחינת הקלוריות גם כשמדובר בפיתה מקמח לבן, היא פשוט פחות בריאה".