בימים אלה, כשהילדים בבית, אנו מוצאים את עצמנו חייבים לדאוג לארוחות מזינות, טעימות וכאלו שהילדים ישמחו לאכול. בתקופה זו הכי טוב להכין קדירות גדולות עם בשר ותוספת פחמימה משביעה. זה הזמן לחיבור המושלם בין חזה עוף לירקות, שיוצר תבשיל עשיר וקל להכנה ומהווה מנה מצוינת לארוחת צהריים עבור הילדים.

אורז עם ירקות וקוביות עוף (צילום: פסקל פרץ-רובין)אורז עם ירקות וקוביות עוף (צילום: פסקל פרץ-רובין)

את המנה רצוי להכין במחבת ווק רחבה או בסיר נמוך ורחב שיכולים להכיל את כל המרכיבים - הירקות, קוביות חזה העוף והתוספת – בנוחות. על מנת להצליח בהכנת המנה, דרושה היערכות והכנה של כל החומרים טרם ההקפצה בווק/בסיר. הסוד להצלחה הוא לא לייבש את רצועות חזה העוף. אפשר וכדאי לגוון ברצועות פרגית ובקר כמו שייטל וסינטה.

אורז עם ירקות וקוביות עוף (צילום: פסקל פרץ-רובין)אורז עם ירקות וקוביות עוף (צילום: פסקל פרץ-רובין)

הירקות יכולים להשתנות לפי טעמכם: רצועות גזר, רצועות פלפלים מתוקים כמו גמבה ופלפל ירוק, בצלים, פטריות וכרוב. הוספת הירקות חייבת להיות בהתאם לסוג הירק – יש להתחיל עם הקפצת הירקות הקשים יותר. אפשר להקפיץ כל ירק בנפרד או להקפיץ בזה אחר זה. הירקות צריכים להגיע לרמת אל־דנטה, ממש כמו בפסטה, כך שלא יהיו סמרטוטיים ורכים מדי. גם בסוג הפחמימה אפשר כמובן לגוון.

טיפסקל

חתכו מראש את כל הירקות לרצועות דקיקות או לקוביות וסדרו אותם בצלוחיות בסדר שבו תקפיצו אותם בווק, לפי זמן הריכוך של הירק.
מי שממהר - יכול לדלג על השריית רצועות העוף לפני הטיגון.

קוביות עוף מוקפצות עם ירקות ואורז

החומרים (ל־6־8 מנות):
500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות בעובי 1־1/2 ס"מ
2 כפיות קורנפלור
1 חלבון
2 כפות מים
שמן זית לטיגון
2 כוסות אורז מבושל ומתובל במלח, פלפל ומעט כורכום

לירקות:
1 פלפל ירוק חתוך לרצועות דקיקות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
2 גזרים חתוכים לרצועות דקות
1 בצל חתוך לרצועות דקות
3 בצלים ירוקים חתוכים
1/2 כרוב חתוך לרצועות
1/2 כרובית קטנה מפוצלת לפרחים קטנים
1/4 כפית כורכום
1 כפית שום כתוש
מלח ופלפל, לפי הטעם
5 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

ניתן לקשט בכ-1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
1. מערבבים את קוביות חזה העוף, הקורנפלור, החלבון והמים ומשהים לעשר דקות.
2. מחממים שמן בווק ומטגנים את קוביות העוף, כמות קטנה בכל פעם, עד להזהבה. מוציאים לקערה.
3. מחממים עוד שמן בווק ומטגנים את הירקות (בכל פעם מוסיפים עוד ירק), אך שומרים על פריכותם.
4. מוסיפים את קוביות העוף המוקפצות ששמרנו בצד. מוסיפים כורכום, שום, מלח, פלפל, רוטב סויה ורוטב צ'ילי מתוק. מקפיצים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
5. מערבבים בנפרד את האורז המוכן, מוסיפים לירקות ולקוביות העוף ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.