החשיבה מחוץ לקופסה – במקרה הזה, מחוץ למחבת – היא זו שהביאה את רשת “בנדיקט” להגיע לאן שהגיעה. הרעיון להגיש ארוחת בוקר במשך כל שעות היממה אולי נשמע היום כבר מיושן, אבל כשהוא קרם עור וחלבונים, זה היה שיחוק מארץ השיחוקים. “בנדיקט” כל כך מצליחה (עד שאי אפשר להזמין במסעדות מקום מראש אלא על בסיס מקום פנוי בלבד), כל כך אהובה על ידי לקוחותיה, כל כך מדויקת, שלמרות חסרונותיה – בראשם הברכה המאולצת “בוקר טוב” גם בעשר בלילה – היא מקום שתמיד כיף להגיע אליו.

והנה, הסגר הנוכחי טורף את הביצים בכל החזיתות, וברשת מנסים שוב להמציא את עצמם מחדש. כשהסגר הקודם שוחרר ואפשר היה לאכול באוויר הפתוח, הם השיקו את סלסילת הפיקניק; וכעת, בפרפראזה לסגר השני, מושקת סלסילת פיקניק המרפסות. למעשה, זו אותה הגברת, רק בשינוי אדרת: ארוחה מגוונת ומוקפדת עם הסממנים המוכרים של הרשת, רק אצלכם בבית. אז מצאנו יום שבו כולם בבית (תמיד) והזמנו סלסילה.

בדיוק בדקה היעודה הגיע שליח עם סלסילה (יעילה גם לשימוש חוזר, בייחוד לים, כשיפתחו אותו), ובתוכה מגוון רחב של קולינריה: ארבעה בייגלים קלויים (שניים לבנים ושניים משיפון), בורקס גבינה גדול ממדים, סלט טונה מצוין, גבינת שמנת, סלט ביצים (שהגיע מימי מדי), סלמון מעושן ובצל סגול, גבינת צ'דר פרוסה, סלט יווני (בגודל בינוני), אבטיח עם קוביות גבינה בולגרית, קוביות פרנץ' טוסט עם שוקולד לבן ואוכמניות, בקבוק אישי של מיץ תפוזים, חמאה, ריבה ונוטלה.

המנות, חייבים להודות, מוכנות בקפידה, ארוזות באופן הרמטי ונוח, מריחות נפלא ונראות מגרות לעין. ארוחת בוקר או ערב מלכותית במרפסת (במקרה שלנו, בפינת האוכל הממוזגת), אידיאלית, משביעה (לשלושה־ארבעה אנשים) ומפנקת מאוד. טוב היה לו היו מתחשבים קצת יותר בילדים, ומגישים חלק מהמנות לפי הקריזות שלהם: אפשר היה לוותר על הבצל הירוק מעל לגבינה, לסלט הטונה ולסלט הביצים, אפשר היה לחפש אבטיח ללא חרצנים (מה, אנחנו ב־1980?), אולי להוסיף ירקות חתוכים מבלי שייגעו אלה באלה. ילדים, אתם יודעים.

המארז עולה 269 שקלים (ניתן לשדרג את הסלסילה עם תרמוס קפה ששומר על חום/קור ב־49 שקלים נוספים), והאמת היא שעושה חשק להזמין אותו פעם בשבוע. 

ניתן להזמין באתר או בטלפון ישירות מול המסעדה: 03־6868657 (בסופי שבוע מומלץ להזמין את הסלסילה יום מראש, ובאמצע השבוע כשעתיים מראש)

שייק איט, בייבי
המארזים להכנה ביתית של השייקים האהובים והמוכרים של רשת rebar – הם משב רוח מרענן בתקופה הלא פשוטה הזו 

הנה עוד רשת שמנסה להוציא את המיטב מהסיטואציה הבעייתית הזו: רשת השייקים rebar משיקה מארז להכנה ביתית - אתם בוחרים את השייקים האהובים עליכם, והם שולחים אליכם את כל חומרי הגלם (מלבד קוביות הקרח והבלנדר).

המארזים מגיעים בקופסה מעוצבת ומכילים קיטים קפואים של המשקאות האהובים והמוכרים כמו relax ,replay, super green ועוד. כל קיט מכיל את חומרי הגלם האיכותיים כמו פירות ואגוזים, בדיוק במינון הנכון להכנת כוס משקה (בגודל M, כ־470 מ"ל), בתוספת יוגורט או מיץ תפוחים טבעי. המארזים זמינים בהרכב של חמישה, שבעה ועשרה משקאות, ומאפשרים בחירה בין משקאות קלאסיים, משקאות סופר פוד וחלבון ומשקאות מגוונים לבחירת אישית.

שייקים בבית, rebar (צילום: יחצ)
שייקים בבית, rebar (צילום: יחצ)

אופן ההכנה פשוט ביותר: מוזגים את היוגורט או את מיץ התפוחים לקיט, מוסיפים שלוש קוביות קרח ומערבבים בבלנדר עד לקבלת מרקם סמיך ועשיר. המחיר אטרקטיבי מאוד (90 שקלים למארז של חמישה משקאות, בעוד שמחיר שייק בודד בסניף עולה כ־24 שקלים). פינוק כיפי לכל מי שמתאמן, אבל לא אוהב לשתות חלבון נקי עם מים.

לרכישה באתר

חדשות האוכל
הנה דרך לגרום לילדים לשתות יותר, ועם זאת לצרוך פחות סוכר בזמן הסגר: רכשנו מאתר סודהסטרים מכשיר במהדורה חגיגית לחגים בצבעי שחור־כסף (קיים גם בצבעי לבן־כסף) עם בקבוקי פרימיום בגימור מטאל, ועליהם מוטבעים סלוגנים. האטרקציה, מתברר, בהחלט מעוררת עניין בקרב הילדים: במקום לשתות קולה, הם מבקשים מיץ פטל (רכשנו בקבוקי ויטמינצ’יק עם 50% פחות סוכר) עם מים שהופכים למשקה מוגז.

עצם המשחק - לחיצה על המכשיר והכנה עצמאית של המשקה, ועצם קיומם של הגזים – הם טוויסט עבור כל ילד שהופך כל כוס משקה למסיבת יום הולדת; ועצם זה שבסופו של דבר המכשיר נראה נפלא על השיש גם מבחינה עיצובית, הופך את המכשיר הזה לרכישה כדאית לתקופה המותססת הזו.

199 שקלים, להשיג באתר החברה ובטלפון 9880*